בישראל, לא פעם, מתבצעות עסקאות נדלן המיועדות להעברת דירה במתנה בתוך המשפחה. הורים רבים מעוניינים להבטיח את עתיד ילדיהם ולכן, בוחרים להשקיע את ממונם, ברכישה של נכס, על מנת שזה יעבור במתנה, כלומר, ללא תמורה לאחד מילדיהם. העברת דירה במתנה, מבחינה משפטית, לא דומה להעברה של פריטים אחרים במתנה. בין אם מדובר על העברה של סכומי כסף גדולים או רכישה של רכב עבור הילדה או הילד שבמקרים אלו המדינה לא קבעה חוקים או תקנות מיוחדות לאורן יש לפעול. אבל, העברת דירה במתנה, היא תהליך אשר מעמדו המשפטי הוסדר בתקנות מיוחדות בחוק הישראלי. לפרטים נוספים ומידע, מוזמנים להמשיך ולקרוא.
העברת נכס במתנה היא עסקת מקרקעין לכל דבר ועניין
נכון, זה אולי נשמע קצת מוזר בפעם הראשונה, הרי אם אתם מעוניינים לתת לילדים דירה במתנה, למה אתם צריכים לקרוא לעורכת דין שתסייע לכם בעריכת החוזה. אבל, מבחינה משפטית, העברת נכס במתנה, כלומר, ללא תמורה בתוך משפחה, היא עסקה לכל דבר ועניין. לכן, על נותן המתנה לחתום בפני עורך דין כי הוא 'נותן מתנה' לבנו. הילד, מקבל הדירה, צריך לחתום כי הוא קיבל את הנכס במתנה. שני הצדדים צריכים לחתום על שטר מכר מסודר ולהעביר את ההצהרות למיסוי מקרקעין בתך חודש ימים לכל היותר.
הקלה במס שבח בהעברת דירה במתנה
במידה ואתם מתעניינים בתהליך של העברת דירה במתנה, אולי תשמחו לשמוע כי על פי החוק, מי שמעביר דירה ללא תמורה לאחד הילדים פטור ממס שבח גם אם בבעלותו של המעביר דירות נוספות. בכל מקרה, חשוב לשים לב לפעול על פי חוק ולנהוג על פי דין. כל עוד אתם מלווים על ידי עורכת דין המתמחה בנושא, אתם יכולים להיות רגועים ולחסוך עשרות אלפי שקלים בתהליך.
מה ההגדרה המשפטית של העברת דירה ללא תמורה?
ההגדרה המשפטית של העברת דירה ללא תמורה היא העברה של נכס מכל סוג שהוא, לאדם קרוב או בן משפחה. במקרה שלנו, אנחנו מדברים על העברת נכס לאדם קרוב בתוך המשפחה, ללא קבלת תשלום או כל טובה אחרת ממקבל המתנה. על פניו, מי ששומע לראשונה על החוקים הנוגעים לתהליך של העברת דירה ללא תמורה, שואל את עצמו, למה המדינה בכלל מתערבת בעסקאות מהסוג הזה? אבל אם תכנסו בעובי הקורה, תראו כי להגדרה הייחודית הזו, השלכות על מחיר העסקה. מה זאת אומרת? נסביר כעת.
העברת דירה ללא תמורה והקלה במס רכישה
כל אזרח הרשום בתור מחזיק דירה בישראל, במידה והוא מעוניין לרכוש נכס נוסף, עליו לשלם 'מס רכישה'. אנחנו מדברים על מס שנאמד לא פעם, בעשרות אלפי שקלים. במידה ורוכש הנכס מעוניין להעביר את הדירה במתנה לאחד הילדים, למעשה, הוא יכול לקבל פטור מתשלום מס רכישה בעת רכישת דירה נוספת ופטור ממס שבח בהעברת הדירה ללא תמורה. כמובן, כדי להנות מההטבה הזו, על הצדדים, לעמוד בתנאי החוק. כעת, נסביר בקצרה, איך נראית עסקה מהסוג הזה.
לפנות לסיוע של עורכת דין ולפעול על פי הכללים
אז, במידה ואתם בוחרים לבצע העברת דירה ללא תמורה, עליכם לפנות לעורכת דין העוסקת בתחום הנדלן. הצד הנותן צריך להצהיר, בנוכחות עורכת הדין, כי הוא מעוניין להעביר את הדירה במתנה, הצד השני צריך לחתום על מסמך המעיד כי לא נתן כל תמורה בעבור הדירה הזו. שני הצדדים צריכים לחתום על שטר המכר ולהגיש את הטפסים למיסוי מקרקעין בתוך חודש ימים מיום ביצוע העסקה.
לקבל את המענה המשפטי הטוב ביותר
כאשר אתם בוחרים עורכת דין מצויינת, אתם מבטיחים כי הזכויות שלכם יתממשו במלואן. משרד עו"ד אודל כהן, הוא משרד בוטיק, המתמחה, בין היתר, בעסקאות נדלן. לקבלת מענה אישי בעניינכם, פנו עוד היום דרך הטלפון או דרך האתר.